Un dels muntatges florals al carrer Nou de Girona a l'edició passada, que fa referència a la sequera
Girona

Temps de Flors adaptat a la sequera: dipòsits amb aigua de pluja i flors preservades

L'exposició tindrà lloc de l'11 al 19 de maig amb 137 instal·lacions florals que es repartiran en 109 espais de la ciutat

La 69a edició de Girona, Temps de Flors es prepara per afrontar la sequera amb un conjunt de mesures destinades a preservar tant la bellesa floral com el medi ambient.

L'exposició s'ha convertit en un dels reclams turístics més destacats de la ciutat, que es transforma en un espectacle de flors i colors.

L'esdeveniment se celebrarà de l'11 al 19 de maig, coincidint amb el moment en què les flors es mostren en tota l'esplendor. Aquest any, però, els organitzadors han hagut d'adaptar-se al context climàtic actual, i an organitzat un Temps de Flors en una situació de sequera.

La vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Girona, Gemma Geis, ha assegurat durant la presentació de l'esdeveniment que l'edició d'enguany serà "molt més sostenible".

Presentació de la 69a edició de Girona, Temps de Flors Marina López (ACN/Marina López)

Com es farà front a la sequera?

A causa de la situació climàtica, s'han implantat tot un seguit de mesures contra la sequera: l'elecció de flors i plantes s'ha fet en funció d'aquelles que requereixen menys aigua per al seu manteniment. S'han prioritzat les espècies autòctones i les plantes adaptades a climes secs, i d'aquesta manera s'ha reduït significativament la demanda d'aigua.

Així mateix, s'ha donat espai i visibilitat a les flors seques i preservades, una alternativa duradora i de baix manteniment. 

D'altra banda, no es regarà durant els dies de l'exposició floral, sinó que es farà un únic reg el dia del muntatge per preparar les flors i les plantes i amb aigua provinent de la pluja i recollida amb dipòsits.

A més, es facilitarà a les persones expositores una esponja floral especial que garantirà la humitat necessària a la flor perquè es conservi durant cada dia de l'exposició.
 

Més enllà del centre: els barris

Amb l'objectiu d'expandir la celebració a tota la ciutat, aquest any hi haurà nous espais als barris que no formen part del centre.

Enguany, Temps de Flors arriba a setze barris: Barri Vell, Can Gibert del Pla, Carme-Vista Alegre, Devesa-Güell, Eixample, Mas Ramada, Mercadal, Montilivi, Palau-sacosta, Pedreres-Fora Muralla, Pla de Palau-Sant Pau, Santa Eugènia, Sant Narcís, Taialà, Torre Gironella i Vall de Sant Daniel.

Es farà un únic reg el dia del muntatge per preparar les flors i les plantes (ACN/Xavier Pi)

En la mateixa línia, aquest any es podrà veure el projecte floral dels Banys Àrabs a través d'unes fotografies de 360º que es publicaran a la pàgina web de Temps de Flors. Es tracta d'una prova pilot que, si dona bons resultats, es farà l'any que ve en més espais.

 

Canvis en els horaris

En relació amb els horaris, respecte de l'any passat, l'exposició obrirà mitja hora abans, a les 9.30 h, i tancarà una hora abans, a les 21 h. Aquest horari s'allargarà fins a les 24 h els dos dissabtes i el dimecres 15 de maig, dia de l'especial Flors de Nit. Aquests canvis es fan per adaptar-se als hàbits de visita que s'han observat en les darreres mostres.

Cal tenir en compte que l'últim diumenge, 19 de maig, alguns espais exteriors començaran a desmuntar a partir de les 19 h.

 

Més accessibilitat i menys aglomeracions

Per evitar aglomeracions i controlar l'accés, es mantindran els punts d'accés i de sortida de les visites al centre i al Barri Vell. Enguany n'hi haurà dotze: sis d'entrada i sis de sortida. Un més de cada per facilitar l'accés i descongestionar el carrer de les Ballesteries.

També hi haurà dos circuits accessibles dissenyats per persones amb mobilitat reduïda, un dels quals apte per fer amb cadira de rodes i un altre només amb cadires motoritzades.

L'any passat el Temps de Flors va rebre més de 360.000 visitants i va generar un impacte de 10,5 milions d'euros.

 

ARXIVAT A:
Sequera
Anar al contingut